Om insamlingen

FOTO: Natacha Buhler/Läkare utan gränser

Insamlingen till de glömda kriserna genomförs i samarbete mellan Aftonbladet och hjälporganisationerna SOS Barnbyar och Läkare utan gränser.
Aftonbladet förmedlar din gåva till mottagarorganisationerna och tar ingen avgift.

Hur mycket pengar går till organisationerna?
För hanteringen av betalningen går cirka fem procent till Payex när du ger via kort och cirka fem procent till WyWallet när du ger via mobiltelefon. Det innebär att av 100 kronor går 95 kronor direkt till organisationen. Teknikleverantör för SMS-gåvor är LinkMobility.

Varför inloggning och SPiD?
Aftonbladet vill göra det så enkelt och säkert som möjligt för dig att ge ditt bidrag. Om du tidigare har loggat in på Aftonbladet och betalat för Plus eller någon annan av våra digitala tjänster med kort finns dina uppgifter lagrade hos SPiD. Om du inte gjort det går det lätt att registrera dig och lägga in dina kortuppgifter.

Utöver vad som anges i SPiD-villkoren kommer de personupp-gifter som du uppger till Aftonbladet i samband med insamlingen att delas med organisationen du skänkt pengar till. Dina kortuppgifter delas inte med hjälporganisationerna.

Läs mer:

  • Om hur SPiD och Aftonbladet hanterar personuppgifter här.
  • Om hur SOS Barnbyar hanterar personuppgifter här.
  • Om hur Läkare utan gränser hanterar personuppgifter här.

Som inloggad på Aftonbladet får du också tillgång till extra funktioner på sajten och i mobilen. Du kan till exempel få notifieringar vid stora nyhetshändelser, följa dina favoritskribenter och enkelt delta i tävlingar på Aftonbladet.se.
Du kan när som helst besöka din profilsida för att se vilka uppgifter vi har lagrat om dig.

I samarbete med: