Följ med oss

Carina Bergfeldt, reporter

Carina Bergfeldt, reporter

carina.bergfeldt@aftonbladet.se

 

 

Carina Bergfeldt (född 1980) är reporter på Aftonbladet. Under hennes åtta år på tidningen har hon rapporterat om större nyhetshändelser från hela världen.

2012 tilldelades hon, som första kvällstidningsjournalist någonsin, Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets Berättare” för sin 16 sidor långa text om massakern på Utøya.

Hon har under det senaste året bland annat rapporterat om bombdådet under Boston Maraton, kvinnors och barns utsatta situation i Afghanistan samt tillbringat en vecka i Texas där hon skildrade två avrättningar på Death Row.

I mars 2013 utsågs hon till ”Årets Stilist” av Språktidningen och tidningen Journalisten och vid sidan om journalistkarriären har Carina Bergfeldt även skrivit boken Fadersmord, om kvinnomisshandel. Boken är såld till 14 länder och upp-följaren släpps hösten 2014.

 
Andreas Bardell, fotograf

Andreas Bardell, fotograf

andreas.bardell@aftonbladet.se

 

 

Andreas Bardell (född 1983) är fotograf på Aftonbladet. Han har arbetat på tidningen i nio år och har tre år i rad, 2008, 2009 och 2010 vunnit priser i Årets Bild. Hans bildreportage om den cancersjuka kvinnan Halina Wiltman belönades även med pris i den internationella tävlingen Picture of the Year.

Andreas Bardell har bevakat de flesta större sportevenemangen de senaste nio åren för tidningens räkning, såsom OS i Vancouver och fotbolls-VM i Sydafrika. Han har även bland annat rapporterat från terrordådet i London, gruppvåldtäkterna i Indien samt dödsskjutningarna vid Washington Navy Yard.